Звернення голови профспілкового комітету первинної профспілкової організації працівників ДНМУ

Шановні члени профспілки та трудового колективу ДНМУ!

Нарешті наш профспілковий комітет отримав змогу створити свій власний сайт для висвітлення подій, які стосуються життя як профспілки, так й університету в цілому. В окремих розділах  Ви знайдете інформацію щодо законодавчої бази діяльності профспілок, про працю та вищу освіту, відпустки та інше. Окремі розділи ще в стадії наповнення . Обов’язково будуть розміщені зразки заяв та інші документи. В розділі “контакти“ Ви маєте змогу звернутися до нас шляхом відправлення свого повідомлення на електронну пошту профкому. Гарантуємо, що Ваші  звернення не будуть поза увагою профкому.

На жаль, події, що наразі відбуваються  в університеті стосовно окремих співробітників, а особливо членів профкому, не можна розцінити інакше, як тиск та свавілля з боку діючої адміністрації університету. Метою цього незаконного дійства є створення нової (підконтрольної адміністрації) профспілки , або отримання повного контролю за вже діючою профспілковою організацією працівників ДНМУ шляхом введення в оману членів профспілки, проведення під тиском засідань  профспілкового комітету без участі діючого голови профкому, проведення фейкових зборів з незрозумілим порядком денним й т.д. Всі ці дії мають юридичну кваліфікацію – стаття 170 Кримінального Кодексу України: “Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій. Умисне перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій або їх органів – карається виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.”

Хочу запевнити Вас, що профком , діючи виключно у межах діючих Законів та Статуту , буде і надалі продовжувати  статутну діяльність у межах своїх повноважень на захист прав як окремих членів профспілки, так організації в цілому.

Дякуємо за розуміння ситуації та всебічну підтримку Донецьку обласну організацію профспілки працівників охорони здоров’я України, що дає профкому співробітників ДНМУ  сили та сподівання, що  Закони України мають однозначно більшу силу, ніж спроби рейдерського захоплення профспілкової організації, яка, до речі, має статус іншої юридичної особи, що не дає адміністрації університету ніякого юридичного права втручатися в її діяльність. І ще втручання обов’язково буде мати юридичну оцінку. А спроби провести  будь – які вибори делегатів на профспілкову конференцію, або збори – без рішення профкому та підпису голови профспілкового комітету ,та оприлюднення на офіційному сайті Первинної профспілкової організації працівників ДНМУ –  будуть визнані незаконними та  юридично нікчемними.

То ж, шановні  члени профспілки, тримаємо стрій, дезінфікуємо  руки, носимо маски, робимо щеплення ,  не втрачаємо пильності  та сили духу!

Обов’язково заходьте на наш сайт та слідкуйте за новинами!

Дякую  за те, що Ви разом з нами!

Голова профспілкового комітету

Первинної профспілкової організації