Відкритий лист Голови профспілкового комітету працівників ДНМУ

Шановні члени профспілки працівників ДНМУ !

Події останнього часу, які відбуваються в університеті з боку адміністрації по відношенню до працівників, а особливо членів первинної профспілкової організації та членів профспілкового комітету, інакше як свавіллям, назвати важко. Особисті погрози та залякування, телефонні дзвінки поза робочий  час, навіть пізно ввечері, створюють атмосферу страху та не впевненості у завтрашньому дні. Іноді складається враження, що адміністрація свідомо руйнує нашу Alma Mater та виконує чиєсь замовлення, свідомо руйнує підрозділи та кафедри та створює нові, не життєздатні, призначає на відповідальні посади підконтрольних їм “фахівців”, переводить підрозділи в інші філіали,  і т.д.

Але особливо старанно та дуже наполегливо вони хочуть зруйнувати та позбутися первинної профспілкової організації працівників ДНМУ та особливо – профспілкового комітету, який, на мою думку, залишився єдиним місцем супротиву рейдерському захопленню університету. Спочатку вони оголосять (призначать)  делегатів на профспілкову Конференцію, яка НЕ може відбутися 15 листопада 2021 р., далі – оберуть  новий (підконтрольний адміністрації) профспілковий комітет, який у той же день підтримає кандидатуру того Голови профкому, який надалі буде виконувати усі забаганки та накази адміністрації. Також хочу сповістити усіх членів профспілки, що як Голова профспілкового комітету не беру участі у підготовці цього незаконного дійства, а тим паче, не збираюся бути присутнім при проведенні (якщо це станеться) не легітимної ” конференції”. Все відбудеться у свій час та у законний спосіб, оскільки після оголошення в Донецькій області  “червоного рівня “ епід. небезпеки, профком у легітимній спосіб  прийняв відповідне рішення.  На підтвердження цього додаю до ознайомлення лист, де викладена позиція Донецької обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України.

Тому звертаюсь до Вас із прохання  та закликом проявити здоровий глузд, витримку,  утриматись від участі у якості статистів  у фарсі під назвою “профспілкова конференція”, де головними ляльководами  будуть виступати перші особи адміністрації, хоча на сьогодні жоден з них не має членства у профспілці, бо  власноруч написав заяву про вихід з профспілки .

І на останок. Сподіваюсь, цей відкритий лист дійсно відкриє для Вас критичне усвідомлення тих подій, що наразі кожен день відбуваються в університеті, або стануться найближчим часом.

Голова ППО працівників ДНМУ

Сергій Верзілов